Nyårslöften jag önskar från andra 2011

Det bloggas för fullt om förutsägelser inom webbutvecklingsociala media-trender, blogging, digital kommunikation, designtrender, marknadsföring och PR för 2011.

Jag tänker inte göra några förutsägelser i det här inlägget, jag slutade med det när jag inför 2009 förutsa att Blondinbellas storhetstid var över, men tji fick jag, strax efter det var hon med i Let’s dance och nu har hon visst ett ”litet imperium”. Så, inga förutsägelser som riskerar slå fel, istället kommer jag här med några önskemål på nyårslöften som jag vill se förverkligas under 2011 för att göra mitt liv och mitt jobb enklare och världen till ett bättre ställe:

 • Av Yahoo önskar jag att de ska lova att inte lägga ner några av sina tjänster som Delicious eller (hemska tanke) Flickr. Min sons hela första år finns dokumenterat på Flickr, det vore katastrof om den tjänsten försvann.
 • Twitters nyårslöfte borde bli att sluta vara så hemliga med att publicera information kring demografi och statistik. Det skulle vara mycket lättare för företag att ta steget in på Twitter för annonsering, marknadsföring, kundservice, PR eller annat syfte om man har kunskap om förutsättningarna.
 • Facebooks nyårslöfte bör vara att lansera Facebook Places i Sverige väldigt snart. Vi har väntat länge nu. Nyårslöfte infriat 5 januari!
 • Av Apple önskar jag att de inte ska lansera en ny iPad 2.0 under 2011 och få mig att känna mig helt dum som rushade till USA för att köpa mig en padda i höstas innan alla andra hade hunnit skaffa en.
 • Från alla företag som bygger en ny företagswebbplats under 2011 vill jag ska lova att ha ett uttänkt koncept kopplat till den övergripande kommunikationsstrategin innan de sätter igång med kodknackandet. Att utveckla en webbplats enbart som en ram för obligatorisk företagsinformation håller inte 2011.
 • Under 2011 bör företag som stoltserar med ett engagemang för hållbarhets- och ansvarsfrågor visa upp vad de egentligen har gjort. Jag vill att de lovar att aldrig köpa in bildbanksbilder på leende barn från något afrikanskt land att ha under CSR-sektionen på webbplatsen, utan att faktiskt åka till de människorna och områdena de hävdar att de stödjer, videodokumentera resultatet av insatserna och posta dessa på webbplatsen istället.
 • Av Sveriges kändiselit önskar jag att de lovar att ta lärdom av Petter, skippa en mingelfest eller två och för ett ögonblick använda sin popularitet till att skapa engagmang för viktiga frågor.
 • Jag önskar att inget reklambyrå någonsin ska kontraktera Maria Montazami till att vara med i en ny reklamfilm igen. Lite sent för Max och Ving, men kan ni andra byråer som överväger ett inspel av Hollywoodfrun snälla lova att låta bli.
 • Journalister och social media-experter borde lova att under 2011 sluta racka ner på varandra. Make love not war!

God fortsättning!

/Sara

6 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention Nyårslöften jag önskar från andra 2011 -- Topsy.com
 2. Pingback: Bra tjänst för beslutsfattare | Artikelkatalog

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>