5. Veckans 5 bloggtips #blogg100

1. Nikke Lindqvist uppmanar alla till att stoppa spammet i samband med #blogg100-hashtaggen på Twitter och det är ju bra att fler hjälper till att blocka spammarna. Men borde inte Twitter ta ett större grepp kring detta, det måste ju gå att gallra ut på något smartare sätt än att vi användare ska sitta och blocka manuellt.

2. Peter Rosdahl skriver om Quora och påminner mig om denna tjänst som jag har varit med på ett tag men väldigt sällan använt. Nu när det finns en app kanske det blir mer naturligt att använda tjänsten.

3. Feffe Kaufmann testar Joors, reklamfinansierad mobilt bredband. I slutet på 90-talet jobbade en nära familjemedlem till mig på BIP, ett företag som erbjöd gratis men reklamfinansierad internetuppkoppling. BIP blev sedmera uppköpt av Spray och tjänsten upphörde. Nu verkar den här affärsidén återuppstå under nya former och det blir intressant att se hur det kommer utveckla sig.

4. Olle Swedberg för ett intressant resonemang kring huruvida 2013 är året då vi kommer att bli mer ärliga och sluta gömma oss bakom en förskönad fasad på sociala medier, både gällande individer och företag. Vad gäller individer så tror jag det finns många som redan är extremt öppna på sociala medier, särskilt i bloggar. De som idag är lite mer restriktiva med sitt privatliv kommer nog fortsätta vara det. Vad gäller företag skulle det vara intressant att se fler företag föra en ärlig dialog om både det bra och det dåliga.

5. Digitalmarknadsföraren Charlotte Wortzelius listar böcker som har förändrat hennes företagarliv. En av böckerna, Influence av Cialdini, minns jag mycket väl från när jag läste marknadsföring på universitet för 15 år sen och jag kommer definitivt ta mig en titt på övriga böcker hon rekommenderar.

Hasta pronto!

/Sara

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>