6. Sociala medier för föräldralediga – så håller du dig uppdaterad

En fråga jag har fått många gånger under min föräldraledighet är hur jag hinner hänga med i utvecklingen kring de frågor jag jobbar med; sociala medier, digital kommunikation, webbutveckling, SEO med mera.

Sanningen är att det finns enormt mycket bra resurser där ute; twitterflöden, bloggare, nyhetssajter och Facebooksidor som man kan följa, men det är omöjligt att hinna läsa igenom allt relevant, särskilt när man har har fokus på två små barn. Så därför tänkte jag dela med mig av mina allra bästa tips på hur man håller sig uppdaterad på tidseffektivast sätt, vilka man ska följa och i vilka kanaler:

Twitter

Jag följer ca 850 pers på Twitter och det fina med just Twitter är att det som är relevant kommer att retweetas så många gånger och det allra viktigaste hamnar under Trends så det är svårt att missa nyheter i denna kanal. Följ listor som exempelvis Sociala medier Sverige och Forbes 50 top social media influencers så blir du hyfsat täckt.

Facebook

Följer en massa Facebooksidor tillhörande bloggare, nyhetssajter, medier och företag, men mitt allra bästa tips är Malin Ström som driver sidan Sociala Medier. Hon delar intressanta artiklar och blogginlägg samt ger handfasta tips på hur man ska förhålla sig till exempelvis nya inställningar på Facebook eller skydda sig mot nätbedrägeri.

Bloggar

Jag använder appen Pause för att läsa bloggar via iPad:en. Återigen finns det många bloggar att läsa, men man måste inte följa alla för att hålla sig uppdaterad. Om man bara hinner läsa ett fåtal rekommenderar jag:

  • Niclas Deeped Strandh är som bekant en av de mest produktiva bloggarna inom området digital kommunikation i Sverige. Det mesta som avhandlas inom området kommenteras på hans blogg eller Facebook.
  • Jag arbetar en hel del med Facebook i mitt jobb, Robert Andersson på Facebookskolan är alltid duktig på att skriva om det senaste som händer på världens största sociala nätverk.
  • Ajour sammanfattar ”snackisarna” från våra svenska sociala medier. Ser man att Laila Bagge trendar på Twitter kan man gå till Ajour och ta reda på varför.

Mässor och seminarier

Det är inte så lätt att hinna gå på mässor, seminarier eller meetups när man har en liten bebis. Många mässarrangörer som Webbdagarna och även nu SIME livesänder tack och lov sina evenemang så man kan lyssna på alla intressanta talare direkt från hemmasoffan (och blogga om det).

Hasta el nuevo día!

/Sara

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>