18. Veckans 5 bloggtips #Blogg100 (v 6)

Mycket läsvärt har skrivits om näthatet i veckan men jag gillar verkligen Sofia Mirjamsdotters inlägg om konkreta tips på saker man kan göra som motvikt till hatet.

Jag är väldigt imponerad av att en blogg som UD-bloggen deltar i #Blogg100. Att som organisation eller myndighet gå med på att publicera 100 inlägg på 100 dagar är ambitiöst. Men det är klart, Utrikesdepartementet har en hel del att berätta om, och jag har en hel del att lära. Visste ni till exempel att i veckan var den internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning?

Lukasz Lindell tipsar om tjänsten Docracy som håller koll på när användarvillkor på olika siter ändras. Bra tjänst att hålla koll på både för en som privatperson och för de som driver företagskonton.

Johan Ronnestam delar med sig av 10 misstag han har gjort när han jobbat i projekt kring branding. Men det saker man kan applicera på ett antal andra typer av projekt och situationer. Lärorikt!

Helene Larsson skriver om vad som motiverar medarbeterna på en arbetsplats. Hur kommer det sig att vissa företag och arbetsplatser lyckas att motivera och hålla energinivån uppe och andra inte, trots höga löner och fina bonusar. Bra ledarskap, engagemang och känslan av att vara delaktighet är dock viktiga faktorer.

/Sara

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>