22. Vakna SF Bio, ert varumärke hijackas!

Läste igår kväll på Hans Kullins blogg att det startats ett fejkkonto på Instagram i SF:s namn där man fiskar efter e-postadresser genom en påhittad tävling.

SF Bio fejkkonto

Nu är klockan 9:00 dagen efter och varken på Facebook eller Twitter har SF reagerat. På Twitter har de inte skrivit nått på två veckor.

Juridiskt har SF inget ansvar, de kan ju inte kontrollera om bedragare startar konton i deras namn, men om de värnar om sitt varumärke borde de:

1. Kontakta Instragram/Facebook och anmäla bedrägeriet
2. Informera på alla sina tillgängliga kanaler att de inte är avsändaren och att de aldrig skulle be folk lämna ut e-postadresser på detta sätt.

Varför har de inte gjort nått då?

Antagligen har SF ett begränsat antal personer som jobbar med sociala medier och de har ännu inte kommit till jobbet. Problemet när man driver digitala kanaler är att de är tillgängliga 24 timmar om dygnet och nu när folk har frågat om tävlingen på Facebooksidan eller försökt kommunicera med dom på Twitter så ser det väldigt illa ut när det inte finns några svar. Samtidigt blir det fler och fler som deltar i ”tävlingen” och lämnar ut sin e-postadress för alla att se.

Anmäl!

Nu hittar jag en massa fejkkonton för SF på Instragram, men här är ett av dom, hjälp till att anmäla.

En kommentar

  1. Pingback: 24. Bluffakturor, spamming och lurendrejeri | sarahernandez.se

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>