35: Länkkärlek – andra som bloggat om SSMX

Här är några av de andra som har bloggat om SSMX, ”unconferencen” som jag skrev om igår:

Daniel Erkstam – SSMX 2013 sammanfattat.

Angående ämnet incheckningar:

Denna gång blev det en öppen diskussion om huruvida Incheckningar någonsin blir mer än en nörd-grej och blir en vanlig allmän sak. Några menar att det redan är mainstream, men jag tror det är mest i Stockholm och andra större städer där var och varannan checkar in. Det är nog en perifer företeelse än och särkskilt om man tittar på en ren incheckningstjänst som exempelvis Foursquare.

Anasoux – 8 Tips att gå från Gilla till Göra – Spint It

Angående opinionsbildning i sociala medier:

Servera olika sätt för folk att engagera sig. Gilla är en nivå. Att dela med sig kan vara nästa. Men också erbjuda en väg in för de som VERKLIGEN vill engagera sig! Samla e-post-adresser till de som kan tänka sig att vara med i framtida aktioner i frågan.

Brit Stakston: Klout behövs inte i Sverige:

Förmågan att manipulera Klout säger inget om relevansen för någon att interagera med just den personen. Dessutom bidrar tjänsten bara till att trigga mer av det där meningslösa twittrandet, bloggandet och statusuppdaterande på Facebook och LinkedIn bara för att behålla sin ranking.

Fredrik ”Bisonblog” Wass: API for dummies:

API:er skapar också trafik, vilket kan vara en orsak till att ha ett API för ett företag. Det handlar också om branding och att framstå som generös med sin data. Enligt Martin Comstedt kan ett API också handla om att skapa världsherravälde, vilket Facebook delvis gör när de skapat möjlighet för andra tjänster att använda Facebooks medlemsinloggning som identifikation.

Therese Reuterswärds presentation om Facebookkampanjande.

Falkevik och Danehav: Livesänd ditt eget seminarium med mobilen

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>