64. Let me tweet that for you – tjänst som skapar fejkade Twitterinlägg

Brian Solis blogg får jag tipset om en tjänst som heter Let me tweet that for you där man kan skapa fejkade Twitterinlägg i någon annans namn. Resultatet blir en bild som man kan skärmdumpa eller så kan man skapa en tweet och länka tillbaka till bilden man har skapat. Det är ganska tydligt fejk men kanske kan det lura någon:

Fejkad twitterinlägg - Hugo Chavez

Det finns många sätt att luras på Twitter och andra sociala tjänster. För några år sen skrev jag om besvikelsen när vi för ett kort tag trodde att SL startat kundtjänst på Twitter, men det visade sig vara fejk. SF Bio, Liseberg och andra företag har råkat ut för att skojare skapar konton under deras namn för att sedan försöka lura användare med falska tävlingar. Sen har vi ju gamla vanliga hackare som tar över officiella konton, som skedde med Burger King. Bara igår tipsade jag också om humorkontot @SkatteverketSE som parodierar den på Twitter ej aktiva myndigheten.

Sociala medier har förändrat sättet som vi som kunder och medborgare interagerar med företag och myndigheter och när nya digitala kommunikationsvägar öppnas blir det allt viktigare att kunna lita på avsändaren av ett budskap eller den andra parten i en kommunikation. Tyvärr finns det skojare, hackers och kriminella som vill dra nytta av osäkerheten i dessa nya kanaler och det kommer vi aldrig ifrån. Men det finns saker som företag kan göra också för att skydda sig. Men mer om det i ett annat inlägg…

/Sara

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>