63. Skatteverket goes digital – finn fem fel

Det har blivit dags att deklarera! Gick glatt in på Skatteverket.se i lördags för att kolla vad jag (hoppas) får tillbaka på skatten. Möts av följande meddelande:

skattebesked

Hur kan en e-tjänst vara stängd på helgen? Det är ju hela meningen med elektronisk tjänst, att det inte behöver sitta en mänsklig handläggare på andra sidan linjen och svara på frågor.

Sen tänker jag att det är ju faktiskt 2013, det är klart Skatteverket finns på Twitter! Och de gör de, men vad möts man av om inte följande besked:

skatteverket

”Detta är vår officiella kanal, men vi Twittrar inte”. Tänk om man gjorde så på webben – hade ett webbplats för en stor myndighet men med en startsida som berättar att webbplatsen inte används. Det är helt otänkbart.

426 hoppfulla människor står i alla fall och bara väntar på att Skatteverket ska börja twittra på allvar. Till dess kan de ju hålla till godo med ett roligare alternativ, @SkatteverketSE:

skatteverketSE

Facebook då, visst finns de väl på FB? Jajamensan, och de har 302 fans på sin officiella sida, men tyvärr inget innehåll…

skatteverketFB

…det är istället meningen att man ska gå hit, Skatteverket – dags att deklarera. Men även här är ju öppettiderna begränsade och besökarna får hjälpa varandra bäst det går.

Fråga Skatteverket

/Sara

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>