Vad planerar Google härnäst

I veckan hade vi besök på kontoret av en representant från Google som pratade om interna sökmotorer på webbplatser. Samtidigt passade han på att visa nya funktioner som kommer framöver där Google ska bli bättre på att gissa på vad folk vill söka på. Exempelvis vet man att folk som söker på ”Hur många människor bor i USA” ofta sen söker på ”Hur många människor bor i Kina” och därför kan man  presentera den typen av information direkt i sökresultatet: relaterade resultat.

Tips 28 i serien 100 tips för digital företagskommunikation:

Google har en stor inverkan på dels hur folk hittar till ert företag men även vilken allmän bild man har. Fundera över hur ert företag ser ut i sökmotorn, vilken information visas i de olika sökkategorierna: webb, bild, video, kartor.

Och håll uppsikt över Google, nya riktlinjer för SEO, nya typer av sökresultat och annonseringsmöjligheter, nya verktyg och funktioner.

Fredagsinspiration: Intervju med Googles Larry Page från mars 2014.

En kommentar

  1. Pingback: Nytt inom den digitala världen |Sara Hernandez

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>