När anställda blir digitala ambassadörer

Lyssnade på en podcast igår som handlade om ”employee advocacy” – när anställda blir digitala ambassadörer. Det handlar kort och gott om att få anställda att genom sina egna sociala kanaler hjälpa till att stärka ett varumärke och driva affärer. Employee advocacy kan yttra sig på olika sätt:

– Genom att anställda sprider ett företags innehåll i sina sociala kanaler. T.ex de som länkar till nyheter, blogginlägg eller en video från företaget de jobbar på.

– Genom att anställda skapar eget innehåll relaterat till ett företag som de sprider i sina egna kanaler. T.ex. de som bloggar om ett företagsevent på sin egna privata blogg.

– Genom att anställda stöttar ett visst event eller händelse genom att använda hashtag.

– Genom att anställda (som inte specifikt mandat som en social media manager) har  möjlighet att svara på kunders frågor eller recensioner på forum och andra sociala siter.

Tips 36 i serien 100 tips för digital företagskommunikation:

Fundera över hur ni kan engagera era medarbetare i att hjälpa till att sprida innehåll och bli digitala ambassadörer för ert varumärke. Det mest grundläggande är att det finns en öppen kultur och att de anställda har tillåtelse att överhuvudtaget använda sociala medier på arbetstid. Mer om detta i morgondagens inlägg.

/Sara

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>