Hur ser du och dina medarbetare ut online?

Ett företags eller organisations anseende är beroende av hur VD, styrelsemedlemmar, kommunikationschefer, talespersoner och andra framträdande individer sköter sina uppdrag men också hur de framställs som både företagsledare men även privatpersoner i traditionella media och sociala medier (av andra och av sig själva).

Med sociala medier och sökmotorer är egna digitala spår förvarade potentiellt för evigt, något som medarbetare bör påminnas om i exempelvis företagets social media policy för anställda. Här bör man ha i åtanke hur man formulerar sig på sociala medier, vilka typer av tjänster man använder och var ens namn förekommor.

Sen har vi ju de där andra situationerna – när man är omtalad i media som sedan sparas i digitala arkiv och som har indexerats av Google och kommer att dyka upp vid sökningar på ens namn. Även nedstängda webbplatser kan cachas och sparas, potentiellt finns allt kvar.

Tips 99 i serien 100 tips för digital företagskommunikation

Nu finns det dock hjälp att få för dem som känner att det ligger gammalt bråte på nätet som man vill få bort. Google har öppnat en tjänst (inom EU-området) där man kan anmäla innehåll man inte vill ska dyka upp på sökningar (relaterat till ens namn).  

Ska bli intressant att se hur detta kommer att användas. Man kan tänka sig att många kommer att vilja anmäla innehåll (egentligen anmäler man inte innehållet utan själva sökresultatet – innehållet ligger kvar), men vilka kommer Google godkänna bland alla dessa anmälningar?

Gå hit om du vill att Google plockar bort någon specifik sökning.

/Sara

7 kommentarer

 1. web hosting companies

  Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any suggestions for novice blog writers?

  I’d really appreciate it.

 2. web hosting reviews

  Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

 3. best web hosting sites

  I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this site.
  I really hope to view the same high-grade blog posts from you later on as
  well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my
  very own blog now ;)

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>