Så blir det digitala året 2015 – 24 saker att hålla koll på

Faller för grupptrycket och hakar på Fredik Pallins #blogg24 – 24 inlägg fram till jul december. Senaste gången jag bloggade varje dag var i våras när #blogg100 drog igång och jag skrev 100 tips för digital företagskommunikation.

Som vanligt i slutet av ett år så brukar man både blicka tillbaka och utvärdera året som gått, men även titta framåt och fundera över hur nästa år kommer att bli. För alla oss som jobbar med digital kommunikation och utveckling är det särskilt viktigt att titta framåt och fundera över vilka förändringar som kommer att påverka vårt arbete.

Så jag kommer att ägna de närmaste 24 dagarna med att fundera över vilka saker som(potentiellt eller säkert) kommer att hända och som kommer att påverka oss som jobbar med digital kommunikation, företagskommunikation, webbutveckling och marknadsföring.

Så blir det digitala året 2015 – 24 saker att hålla koll på

Bild1

Om du tyckte det var svårt att hänga med 2014 kommer det att bli ännu svårare 2015. Allt förändras redan i en otrolig takt, nya designtrender avlöser varandra, nya mobiltelefoner lanseras månatligen med uppdaterad kapacitet och funktionalitet, nya e-handelsplattformar poppar upp och nya social mediatjänster lanseras. Förändringstakten är redan oerhört snabb, men kommer bara att öka under nästa år. Tex förutspår några att Apple kommer att börja släppa nya iPhones två gånger om året istället för en gång – detta kanske betyder att vi kommer att få se en iPhone 7 inom kort.

För den som vill ha koll gäller det att steppa upp sin omvärldsbevakning. Rekommenderar en bra RSS-läsare för att övervaka alla de där viktiga källorna som du behöver för att kunna vara på topp.

/Sara

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>