Senaste veckornas viktigaste hashtag: #vibackarAlexandra

Nu vet jag att jag är sen på bollen. Hashtaggen #vibackarAlexandra peakade för ett bra antal dagar sen. Bakgrunden var att journalisten och debattören Alexandra Pascalidou till slut fick nog efter 20 år av trakasserier, hot och hat.

pascalidouUppslutningen kring henne blev dock enorm och för en gångs skull agerade folk och tog aktivt ställning, bland annat genom att använda ovannämnda hashtag.

Pascalidou har varit utsatt för mycket hot och hat långt innan sociala medier kom och jag kan bara tänka mig att det har eskalerat sen det blev så mycket enklare att bara skicka iväg en tweet, en Facebook-kommentar eller ett mail.

Det är otroligt att hon har orkat hålla igång så länge som hon har och vara en offentlig figur i kampen mot rasism. Hon är verkligen en inspiration, dels för sin aktivism men också för att hon har visat vägen för att det går att komma från miljonprogrammets förorter och ändå hitta plattformar och arenor och göra sin röst hörd i offentligheten. Hon har definitivt banat vägen för många, däribland mig.

/Sara

Detta inlägg ingår i #blogg100 2015. Min målsättning är att skriva om 100 personer, företag, organisationer, lösningar, appar, prylar eller idéer som inspirerar mig i mitt arbete eller vardag.

8 kommentarer

 1. then g

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to
  say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 2. cbd oil that works 2020

  What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has helped me out loads.
  I hope to give a contribution & aid other customers like its aided me.
  Good job.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>