Google kommer börja premiera mobilanpassat innehåll

Många människor svär lite när Google ändrar sina algoritmer. Det är svårt att hänga med, det är krångligt att ta till sig ändringarna, det tar lång tid att omsätta de nya direktiven i verkligheten. Sen är Google ett företag som vill tjäna pengar – förändringar är inte för det allmäna bästa alltid – utan för att man ska kunna göra just det – tjäna mer pengar.

Men Google är ändå ett av de företagen som driver den digitala utvecklingen framåt och de har rätt i mycket av det de gör. Som exempelvis nu när man ska ändra algoritmerna så att mobilanpassade webbplatser och innehåll kommer att premieras i sökresultaten.

Faktum är att mer och mer av webbtrafiken kommer från mobila enheter för varje år som går, vi har förändrat våra surfvanor och hur vi konsumerar digitalt innehåll. Det är rätt av Google att ”tvinga in” webben på rätt spår. När vi surfar via mobilen och hamnar på en icke-reponsiv sida går vi ut ganska fort – det är inte ett relevant sökresultat i den situationen.

Google har en sida där man kan testa om ens webbplats är mobilvänlig – rekommenderar alla att kila bort dit och kolla hur det ser ut. Om detta är resultatet är det dags att bygga om (helst före 21 april då de nya reglerna ska börja gälla):

nordea googlebot

/Sara

Detta inlägg ingår i #blogg100 2015. Min målsättning är att skriva om 100 personer, företag, organisationer, lösningar, appar, prylar eller idéer som inspirerar mig i mitt arbete eller vardag.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>