Deeped sätter ord på mina tankar – sociala medier och digital transformation

social-media-prism

Jag håller regelbundet föreläsningar för kursdeltagare på en kurs för blivande styrelsemedlemmar. Föreläsningar handlar om sociala medier och varför det är viktigt för styrelser att förstå och förhålla sig till sociala medier. För mig är det så självklart och givet att sociala medier är något av det största som har hänt kommunikationsområdet det senaste decenniet och att det har förändrat hur människor förhåller sig till varandra, hämtar och avger information, och förhåller sig till företag och varumärken. Men detta är inte alltid så enkelt att sätta ord på och förklara för andra.

Därför uppskattade jag enormt detta blogginlägg av Niclas Deeped Strandh: Make digital, do social – tankar om framtidens sociala medier där han beskriver på vilket sätt sociala medier är centralt i den digitala transformationen:

”Vi är mitt i en transformation där digital utveckling går hand i hand med sociala medier, där marknadsföring och sälj behöver inkorporera sociala medier och där kundtjänst och HR behöver skaffa sig sociala medie-kompetens.”

Det är ungefär detta som jag försöker säga på mina föreläsningar – men jag kanske snarare har formulerat det som att sociala medier ligger som ett lager ovanpå allt det man gör digitalt: shoppar, pluggar, lyssnar på musik, tittar på tv, läser artiklar. Men det kanske är mer korrekt att säga att sociala medier är kärnan i detta nya beteende snarare än att det ligger ovanpå som ett lager.

Gillar också slutklämmen i blogginlägget:

”Det här gör att för företag och organisationer finns det en stor utmaning: det är dags att ta sociala medier på fullt allvar. Den digitala transformationen: innovation och automation kommer bygga på dataanalys och social interaktion. Sociala medier blir en central punkt.”

Tack Deeped för att du sätter mer konkreta ord på mina tankar. Jag kommer definitivt att sno en del av dina formuleringar i kommande föreläsningar!

/Sara

Detta inlägg ingår i #blogg100 2015. Min målsättning är att skriva om 100 personer, företag, organisationer, lösningar, appar, prylar eller idéer som inspirerar mig i mitt arbete eller vardag.

En kommentar

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>