Jag älskar inte naturvetenskap – but ”I fucking love science”

Jag måste erkänna att jag är måttligt intresserad av naturvetenskap i form av biologi, fysik, kemi eller geologi, men en sida på Facebook har fått mig att tänka om: I fucking love science. En brittisk kvinna som heter Elise Andrews startade sidan för 3 år sen för att dela med sig av intressanta och roliga naturvetenskapsartiklar hon hittade online. Detta har växt och nu har sidan 19 miljoner följare och varje artikel gillar av tusentals.

lovescience

Andrews är en inspiration för att hennes historia dels är en av de där internetbaserade framgångssagorna som jag gillar – en människa som drivs av ett starkt intresse för något och genom sociala medier lyckas bygga en karriär utav det. Webben har öppnat upp så många möjligheter för så många att jobba med det dom brinner för. Och bevisligen finns ens målgrupp därute oavsett vad det är man producerar; smink-videos, ekonomipodcasts eller Facebook-sidor med artiklar om naturvetenskap.

Elise Andrews fick också ta en del skit när folk (läs vissa män) kom på att det var hon, en kvinna, som drev sidan I fucking love science. Tydligen var det helt ofattbart för vissa att man kan gilla naturvetenskap oavsett kön.

Som brukligt är får hon stå ut med en hel del sexism, hat och hot på nätet – den vanliga proceduren för många kvinnor som tar plats online, men tycker hon hanterar det väl och hon fortsätter göra sin grej trots allt, vilket också är inspirerande.

 

elise

/Sara

Detta inlägg ingår i #blogg100 2015. Min målsättning är att skriva om 100 personer, företag, organisationer, lösningar, appar, prylar eller idéer som inspirerar mig i mitt arbete eller vardag.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>