Det bästa från Sime 2015

Idag har jag varit på Sime, den årliga techkonferensen på Cirkus som leds av Ola Ahlvarsson. Som vanligt när man går på techkonferenser så är det både högt och lågt, bra talare och intressanta ämnen och ibland mindre bra sessioner. Men på det stora hela finns det också alltid bra saker att ta med sig. Här är några av godbitarna.

Singularity University är tillbaka

IMG_7762

Förra året pratade David Roberts från Singularity University och i år var det Salim Ismail som talade. Ismail har skrivit boken Exponential Organisations och han pratade om hur den snabba digitala och tekniska utvecklingen påverkar alla olika industrier och vilka typer av företag som kommer att lyckas hänga med.

Företag behöver inte bara anpassa sig till den digitala utvecklingen, utan för att kunna anpassa sig till den digitala utvecklingen måste man även förändra processer, strategier, organisationsmodeller, människor och strukturer. Ett företag som är rustat för exponentiell utveckling måste tillåta och uppmuntra innovation bland de anställda och vara mer snabbfotade när det gäller att anpassa sig till nya omständigheter. Bland annat – Ismail pratade om en rad olika faktorer som är viktiga att ta hänsyn till.

Vill du veta om ditt företag är redo? Gör detta test!

Pixie Sartang pratade om mänsklig kommunikation

När jag pluggade på IT-universitet i Kista för ca 15 år sen läste jag en kurs som hette MDI- människan och datainteraktionen. Sen dess har enormt mycket hänt och idag är användaren mer än någonsin i centrum när det gäller att designa användarupplevelser, särskilt när dessa upplevelser ska ske på en liten skärm med tummen som verktyget för att navigera och klicka.

Men – det är ändå som att många företag missar den mänskliga faktorn när det gäller digital kommunikation. Pixie Sartang från Sitrus pratade om vikten av att möta människan bakom skärmen. Vi är som minst tillgängliga för ovälkomna kommunikationsbudskap, annonser och aggressiv branding när vi använder mobilen. Därför är det så viktigt att de företagen som vill sälja och möta oss gör det på ett mänskligt sätt och inte bara kör envägskommunikation.

pixie

En frisk fläkt från Silicon Valley

Laurie Segall var sist ut under dagen. Hon är reporter för CNN och har under flera år täckt storbolagen, entreprenörerna och startup-scenen i Silicon Valley. Dock pratade hon inte bara om tech-undret och företagsutvecklingen och alla hot shots som finns där borta, utan hon är mer intresserad av hur dessa företagskulturer och utvecklingen påverkar lokalt och globalt. Vad händer med en stad som San Fransisco när folk som bott där i decennier tvingas iväg pga gentrifiering och höjda bostadspriser. Hur hanterar man saker som depression och mental ohälsa i det hetsiga entreprenörsklimat som råder? Och hur påverkar det utvecklingen att det är så få kvinnor som är delaktiga i att forma dessa företag som har och kommer få en så stor inverkan på vår värld.

SheSays Sthlm fångade några citat på Twitter:

tweets

Dagens sessioner från Sime 2015 kan ses här.

/Sara

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>