En wikipediaartikel per näthatsinlägg

18/100 digitala initiativ som gör världen bättre: Tjejen som fyller Wikipedia med kvinnohistoria

Idag läste jag en artikel om coola Emily Temple-Wood, en Wikipediaveteran som så många andra nätaktiva kvinnor fått sin beskärda del hot och hat över åren. Hennes strategi för att hantera näthatet är att för varje hatinlägg hon får så skriver hon en Wikipediaartikel om en kvinnlig forskare. Lite deprimerande att hon redan är upp i 50 artiklar, men glädjande att världen nu kan få veta mer om 50 duktiga kvinnor inom vetenskap och forskning.

Ambitionen med Blogg100 2016 är att skriva om 100 initiativ som kretsar kring att göra världen bättre med hjälp av digital kommunikation eller digitala medel. Startups, social good initiativ, Facebooksidor för volontärer, kreativa insamlingsmetoder, crowdsourcing, crowdfunding med mera.

2 kommentarer

  1. web host

    Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading?
    I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s
    the blog. Any responses would be greatly appreciated.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>