Hjälporganisation och internetfenomen

11/100 digitala initiativ som gör världen bättre: Vi gör vad vi kan

I slutet av sommaren 2015 började plötsligt en sida på Facebook att delas i rasande takt. Det var initiativet Vi gör vad vi kan som hade en önskan om att samla ihop en mindre summa pengar för att stötta volontärer som tog emot båtflyktingar på den grekiska ön Lesbos.

På bara ett par dagar samlade initiativet in över 10 miljoner kronor och har sedan dess samlat in mer pengar och anordnat en rad olika donationskampanjer – allt från skor till vinterjackor. Rekommenderat att gå in på Facebooksidan och läsa om volontärverksamheten och alla människoöden de möter. Och skänk en slant om du kan undvara – pengarna går till dem som behöver dom mest.

vigörvadvikan

 

Ambitionen med Blogg100 2016 är att skriva om 100 initiativ som kretsar kring att göra världen bättre med hjälp av digital kommunikation eller digitala medel. Startups, social good initiativ, Facebooksidor för volontärer, kreativa insamlingsmetoder, crowdsourcing, crowdfunding med mera.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>