Mikrolån för utveckling

6/1oo digitala initiativ som gör världen bättre: Zidisha

Digitala mikrolån är ingen ny idé. Kiva har till exempel funnits sen 2005. Det är ett enkelt sätt att stötta människor att starta bolag, göra investeringar eller avsluta sina studier genom att flera långivare lånar ut pengar till låntagaren under en viss period. Målet är att att låntagaren ska få avkastning på sin investering och kunna betala tillbaka långivaren som genom mikrolånsföretagets system får tillbaka sina pengar.

Det finns en uppsjö olika mikrolånsföretag och även en del kontrovers kring vilka mellanhänder som är inblandade och hur mycket räntor som faktiskt påverkar låntagarna, men Zidisha utmärker sig inom området genom att inte använda mellanhänder, lokala banker eller kreditinstitut. Lånen sker direkt mellan långivare och låntagare.

zidisha

Ambitionen med Blogg100 2016 är att skriva om 100 initiativ som kretsar kring att göra världen bättre med hjälp av digital kommunikation eller digitala medel. Startups, social good initiativ, Facebooksidor för volontärer, kreativa insamlingsmetoder, crowdsourcing, crowdfunding med mera.

En kommentar

  1. Keesha

    so then abide by it. do;1#82&7nt take P.E. Take a subject that will help you score better as the cut-offs for these colleges are pretty high. also, in the first year there is a subject called MME- which is mathematics applied in economics. in this subject, you require class 11th level calculus and not studying it in school can make this subject a problem for you later.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>