Refugeeinfo.eu – sammanfattar det viktigaste för den nyanlända

7/1oo digitala initiativ som gör världen bättre: Refugeeinfo.eu

Google, bland andra står bakom den väldigt enkla men informativa webbplatsen refugeeinfo.eu. Enkel, praktisk och hyperlokal information för de människor som kommer till olika destinationer i Grekland, Makedonien, Serbien, Kroatien och Slovenien för att ta sig in i EU. Informationen omfattar saker som vilka hjälporganisationer som är på plats och var, var man kan få sjukvård, hur lokaltrafik och färjor funkar samt hur och var man registrerar sig som anländande. Informationen finns på fyra olika språk.

refugeeinfo

Ambitionen med Blogg100 2016 är att skriva om 100 initiativ som kretsar kring att göra världen bättre med hjälp av digital kommunikation eller digitala medel. Startups, social good initiativ, Facebooksidor för volontärer, kreativa insamlingsmetoder, crowdsourcing, crowdfunding med mera.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>