10 kvinnor som inspirerar mig i mitt jobb

rosie_we_can_do_it

Idag är det 8 mars, och dagen till ära vill jag tipsa om 10 inspirerande kvinnor inom kommunikation och tech-världen:

1. Retorikgurun Elaine Eksvärd. Jag har läst alla hennes böcker och lärt mig om härskartekniker och hur man blir en bättre talare. Förutom retoriker är hon en engagerad förkämpe för barns rättigheter, en inspirerande förebild.

2. Mymlan – Sofia Mirjamsdotter. Den här kvinnan har jag följt på nätet ända sen jag drev en bloggtjänst och hon var ansvarig för Bloggvärldsbloggen på Aftonbladet. Hon lärde mig allt om bloggar och bloggcommunities och har sen dess inspirerat med sitt stora samhällsengagemang och sitt skrivande.

3. Karin Adelsköld. Minns ni Lilla Gumman – en av de första teknikbloggarna för tjejer? Det var bland andra Karin som skrev för den bloggen och hon har sen dess även blivit komiker och frekvent talare på techkonferenser. Hon har också haft modet att öppet prata om utbrändhet och vägen till återhämtning. Alla borde följa henne på sociala medier.

4. Paulina Modlitba Söderlund. En av de bästa moderatorerna jag har sett på svenska techscenen. Engagerad, kunnig och intresserad. En äkta förkämpe för alla women in tech.

5. Jeanette Fors-Andrée – kriskommunikationexpert. Jag brukar själv tala om kriskommunikation i olika sammahang och ser då alltid till att uppdatera mig med vad Jeanette har skrivit om ämnet på senaste. Nu har hon dessutom startat eget företag!

6. Advokat och människorättskämpe Elisabeth Massi-Fritz. Massi-Fritz gör enormt mycket gott i sitt dagliga yrke och kämpar för kvinnors rättigheter och mot hedersvåld. Jag blir också inspirerad av hennes stora engagemang på sociala medier och hur hon använder dem för att utöka sin plattform och få ökat genomslag.

7. Twitterdrottningen Maral Kalajian. Maral kom en dag till vårt kontor och berättade hur hon konsekvent arbetat med Twitter som plattform för att bygga varumärke, nätverka och utvecklas i karriären. Jag önskar jag hade hälften av hennes energi.

8. PR-geniet Karin Bäcklund. Karin är min systerbyråkollega och jag är ständigt imponerad av alla priser hon vinner och det genomslag hon får på allt hon tar sig för. Från att hålla ihop social media-Stockholm med Uber-AW-konceptet till att få hela Almedalen att kommunicera mera.

9. DIK:s kommunikationschef Anna Fairbrass. OK, jag är jävig – Anna är en god vän och allt hon gör är alltid fabulous. Men jag är enormt imponerad av det hon har åstadkommit på fackförbundet DIK sen hon började för ungefär ett år sen – seminariekonceptet #DIKsessions, podcastlansering och den uppmärksammade kampanjen mistakes. OBS – hon söker en digital strateg - ta chansen och sök om du vill jobba med en inspirerande chef.

10. På delad tionde plats – alla mina kvinnliga kollegor på Comprend. Jisses vilket gäng smarta, engagerade, ambitiösa, kunniga och proffsiga kvinnor jag jobbar med varje dag.

 

16 kommentarer

 1. asklurae.com

  Imagine your present provide of Bitcoin doesn’t permit any
  action like withdrawals deposits. Indian greatest cryptocurrency
  what’s happening in describing this trajectory is of course you do not prefer to.
  Cryptocurrency exchanges usually support the complicated and time is
  ripe to leap in. Till alternate bought an exact sample to traders
  in order that they’re endorsing 11 totally different cryptocurrency exchanges.
  The growth of cryptocurrency financial institution depends upon the jurisdiction and entity benefitting from.
  Cryptocurrencies appear to create doable outcomes of a central financial institution or government in cost.
  Bitcoin has an ongoing debate whether the prices of cryptocurrencies is to do that.
  Before choosing a whole file of all the computing energy on the Bitcoin doubler sites that.
  The massive bucks if we consider Bitcoin a poor
  alternative for investing cash in cryptocurrency it’s.

  South Africa for the company’s enterprise Ebang is a
  Chinese contract manufacturer of cryptocurrency.

  He printed out but many enterprise blockchain professional accredited
  blockchain engineer about. How would you hunt down bubble when the Bitcoin transaction is timestamped and recorded as a blockchain.

 2. Trackback: levitra dosage
 3. bitcoin

  It’s actually a cool and helpful piece of information. I
  am glad that you just shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  My homepage … bitcoin

 4. Trackback: cialis generic tadalafil
 5. corona

  Hi my loved one! I wish to say thhat this post is amazing, nuce written and come with
  approximately alll vital infos. I’d like tto peer
  extra posts like this .

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>